Prekių nuotraukos ir išvaizda gali šiek tiek skirtis arba neatitikti realios prekės ir jų pakuotės išvaizdos, spalvos. Informacija produkto aprašyme elektroninėje parduotuvėje yra bendro pobūdžio, todėl ji gali nesutapti su informacija ant prekės pakuotės, todėl rekomenduojame perskaityti informaciją ant produkto pakuotės prieš naudojant produktą. Išimtinais atvejais, prekių likučiai sandėlyje ir internetinėje parduotuvėje gali skirtis užsakymo pateikimo metu, apie tai Pirkėjas yra informuojamas.
Jeigu pastebėjote klaidą internetinėje parduotuvėje - praneškite mums.
Rapsų aliejus rafinuotas, 1 L
Turite klausimų dėl šio produkto? Pasiteiraukite
Rapsų aliejus yra augalinis aliejus, gaminamas iš, taip pat ir Lietuvoje auginamų, rapsų sėklų. Tai vienas naudingiausių aliejų. Rapsų aliejus puikiai prisitaikantis prie gaminamo maisto, nes yra švelnaus skonio, malonaus aromato, ilgai išlieka skaidrus. Labiausiai tinkantis kepimui, todėl kad puikiai tarnauja kaitinant aukštoje temperatūroje neprarandant aliejaus gerųjų savybių.
Rapsų aliejus būna rafinuotas ir nerafinuotas. Rafinuotas rapsų aliejus tinka kepimui, gruzdinimui, troškinimui, salotoms. O nerafinuotas rapsų aliejus dažniausiai naudojamas šaltas, puikiai tinka salotoms gardinti, jo nerekomenduojama kaitinti, nes jame esančios svarbios medžiagos Vitaminai A, E, D, Omega rūgštys neatsparios karščiui.
Rapsų aliejus turi širdžiai sveikų mono ir polinesočiųjų rūgščių: omega -3, omega -6, omega -9. Vartojant šį aliejų nesusidaro cholesterolis. Iš augalinių aliejų – rapsų aliejus turi mažiausiai sočiųjų riebalų rūgščių.
Rapsai naudingi ne tik dėl augalinio aliejaus žmonių mitybai, jie auginami kaip gyvulinis pašaras, o taip pat ir biodyzelino pramonėje.
Nerafinuoto rapsų aliejaus degimo temperatūra – 107ᵒ C.
Rafinuoto rapsų aliejaus degimo temperatūra – 242ᵒ C.
Kilmė šalis: Lietuva, Estija.
Maistinė vertė (100g/ml):
Energinė vertė 3400 kJ/ 827 kcal;
Baltymai 0 g
Angliavandeniai 0 g
Iš jų cukrus 0 g
Riebalai 92 g
Iš jų sočiosios riebalų rūgštys 6 g
Mononesočiosios rūgštys 57 g
Polinesočiosios rūgštys 29 g
Skaidulinės medžiagos 0 g
Cholesterolio 0 g
Druska 0 g